Nabavka vrijedne opreme županijskog Zavoda za hitnu medicinu

 Iza Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije još je jedna uspješna godina. Nakon što su tijekom poplava koje su 2014. godine pogodile susjednu županiju, ali i opasno ugrozile našu županiju, aktivno sudjelovali u evakuaciji stanovništva dijela Mjesnog odbora Jelas te aktivno pomagali stanovništvu Gunje, pred službom su se našli novi izazovi. Jedna od najzahtjevnijih operacija bilo je zbrinjavanje i ukazivanje pomoći ljudima koji su prolazili migrantskom rutom kroz Hrvatsku. Djelatnici Zavoda aktivno su sudjelovali u kampovima u Tovarniku, Opatovcu i Slavonskom Brodu. Sredinom prosinca 2016., timovi hitne medicinske službe zbrinuli su i u više hrvatskih bolnica odvezli 42 muškaraca, od ukupno 67, koliko ih je ilegalno prevozio kombi bugarskih registarskih oznaka.

Nakon što su se djelatnici Zavoda pokazali iznimno uspješni u zbrinjavanje ozlijeđenih u masovnim nesrećama, osim priznanja nadležnih institucija, Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije dobio je novu opremu namjenjenu zbrinjavanju ozlijeđenih u masovnim nesrećama.

U studenom prošle godine pokrenut je projekt nabavke nove opreme vrijedne 250 tisuća kuna s PDV-om, koju je odobrio Krizni stožer Ministarstva zdravstva, a koje je ujedno i financiralo istu.

„Opremu smo odmah stavili u upotrebu. Ona obuhvaća opremu za zbrinjavanje dišnog puta odraslih i djece, boce za kisik s regulatorom protoka kisika i manometrima, poveske i sanitetski materijal potreban za zaustavljanje krvarenja i dr. S tim kompletima sada možemo opremiti još 28 do 30 timova koji su zahvaljujući toj opremi spremniji odgovoriti u spašavanju ozlijeđenih u masovnim nesrećama“, rekao je Branko Godić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije.

Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije nabavkom nove opreme te izuzetno kvalitetnim kadrovima kojima raspolaže, nameće se kao lider u ovom dijelu Hrvatske.

„I do sada smo bili spremni. Svi djelatnici Zavoda sudjelovali su, pored svog redovnog rada, i u medicinskom dijelu zbrinjavanja migranata tijekom migrantske krize. Zahvaljujući dodatnoj opremi sada možemo još učinkovitije djelovati u slučaju potresa, poplava, teških nesreća u prometu i drugih vrsta kriznih stanja“, dodao je ravnatelj Godić, kazavši i kako je u pripremi i nabavka dodatne opreme.

Nabavkom nove opreme Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije bogatiji je i za nove daske za mobilizaciju s podlogama, bočnim fiksatorima za glavu i remenjem za fiksaciju pacijenata, vakuum udlagama,astrofolijama, ali brojnom drugom opremom.

Izvor: 035portal

Zadnje obavjesti

Obavjesti

Nacionalni dan HMS 2023

 Povodom

Detaljnije

Obavjesti

INOVATIVNI PROJEKTI ZA OSNAŽIVANJE HITNE MEDICINE

 

Detaljnije

Obavjesti

Obilježili smo 30.04. - nacionalni dan HMS

 30.04.2022.

Detaljnije

Hitna stanja

Upoznavanje sa hitnim situacijama i vodič kako postupiti u njima

Smrzotine

Smrzotine (ozebline) su lokalna akutna oštećenja kože i potkožnog tkiva uzrokovana dugotra

Detaljnije

Akutno trovanje alkoholom

Simptomi variraju ovisno o količini uzetog alkohola. Konzumacija alkohola u manjoj količini dovodi osobu u blago pr

Detaljnije

Konvulzije u odraslih

 Konvulzije su nenamjerne mišićne kontrakcije koje traju određeno vrijeme. Nakon toga slijedi razdoblje

Detaljnije

Znakovi smrti

Smrt je prestanak svih bioloških funkcija koje definiraju živi organizam. Znakove smrti dijelimo na r

Detaljnije

Povišeni krvni tlak (Hipertenzija)

 Hipertenzija je bolest pri kojoj je krvni tlak u arterijama povišen. Uslijed ovog povišenja, a ka

Detaljnije

Astma u djece

Kad ćete posumnjati da dijete ima astmu? Dijete može osjećati otežano disanje i zaduhu, š

Detaljnije