Obilježen Dan hitne

 Nacionalni dan hitne medicinske službe (HMS) danas je proslavilo 4.056 djelatnika HMS-a koji svakodnevno skrbe o građanima u trenucima kada im je izravno ugrožen život ili teško narušeno zdravlje. Velik broj njih okupio se u Varaždinu na središnjem obilježavanju Nacionalnog dana HMS-a, a pridružili su im se pomoćnik ministra zdravlja Denis Kovačić, dr. med. i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. te brojni uglednici iz varaždinskog političkog i društvenog života.

 
Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu zahvalila se svim djelatnicima HMS-a na njihovu požrtvovnom i nesebičnom radu te naglasila kako je novi ustroj HMS-a napredniji i moderniji od starog jer stavlja hitnog pacijenta i njegov zdravstveni problem u središte interesa. „Svaki pacijent je bitan, a stručnost i ljudske kvalitete naših hitnjaka te detaljan i osobni pristup svakom pacijentu uz primjenu suvremene medicinske opreme preduvjet su uspješnog zbrinjavanja hitnog pacijenta“, rekla je primarius Grba-Bujević te zaključila kako je sve to postignuto u proteklih šest godina kroz Projekt unaprjeđenja HMS-a i investicijskog planiranja u zdravstvu.
 
Obilježavanje Nacionalnog dana HMS-a započelo je zajedničkim fotografiranjem djelatnika HMS-a koji su potom na četiri varaždinska trga provodili edukacijske programe kako bi građane informirali o djelokrugu rada HMS-a te ih upoznali s jednostavnim vještinama pružanja pomoći kojima mogu „kupiti vrijeme“ ozlijeđenoj ili oboljeloj osobi do dolaska tima HMS-a i tako doprinijeti njenom boljem zdravstvenom ishodu. Edukacijski programi završili su druženjem svih djelatnika HMS-a i građana na Kapucinskom trgu.
 
Na inicijativu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Hrvatski sabor je 2013. godine 30. travanj proglasio Nacionalnim danom hitne medicinske službe čime se Hrvatska pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje djelatnost i dostignuća HMS-a približiti svojim građanima. Središnje obilježavanje Nacionalnog dana HMS-a održalo se pod pokroviteljstvom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Varaždinske županije, a u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije

Zadnje obavjesti

Obavjesti

Obilježavanje Nacionalnog dana HMS u Zavodu

 Povodom

Detaljnije

Obavjesti

30.04. - Nacionalni dan HMS

 Svim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije i svim djelatnicima HMS želimo sretan nj

Detaljnije

Obavjesti

Zavodu isporučena zaštitna oprema!

 14.04.2020. godine Zavodu je isporučena zaštitna oprema iz zaliha Nacionalnog stožera RH. Ov

Detaljnije

Hitna stanja

Upoznavanje sa hitnim situacijama i vodič kako postupiti u njima

Bol u prsima

 Bol u prsima je često obilježje mnogih stanja koja mogu biti povezana sa srcem , ali se bol u prsištu

Detaljnije

Hipotermija

 Definira se kao unutarnja tjelesna temperatura ispod 35C. Tri su glavne klasifikacije

Detaljnije

Smrzotine

Smrzotine (ozebline) su lokalna akutna oštećenja kože i potkožnog tkiva uzrokovana dugotra

Detaljnije

Trauma

 Prilikom prometnih nesreća, pada s visine i svih drugih stanja u kojima dolazi do ozljeđivanja ljudi potreb

Detaljnije

Panični poremećaj

Panični poremećaj obilježen je napadima jakog straha i prisutnosti tjelesnih simptoma. Neurotični panič

Detaljnije

Znakovi smrti

Smrt je prestanak svih bioloških funkcija koje definiraju živi organizam. Znakove smrti dijelimo na r

Detaljnije