Županijski Zavod za hitnu medicinu nabavio novo vozilo!

 Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije opremljen je novim vozilom. Ovo je treće vozilo nabavljeno od 2015. godine. Radi se o prilagođenom vozilu vrijednom 400.000 kuna, a u potpuno opremanje prema najvišim zdravstvenim standardima uloženo je dodatnih 200.000 kuna. Vozilo je opremljeno nosilima, bocama za kisik, vakuumskim madracem za imobilizaciju, daskom za imobilizaciju, lopatastim nosilima, aspiratorom, respiratorom i defibrilatorom…). Vrlo bitno je naglasiti kako vozilo posjeduje 4x4 pogon, što je posebno važno za žitelje brdskih područja. Kupnjom ovoga vozila Zavod utječe na jedno od osnovnih načela moderne hitne službe, a to je: dostupnost zdravstvene usluge svima. Osim dostupnosti, korištenjem ovako opremljenih vozila izravno utječe i na podizanje razine kvalitete zdravstvene zaštite za sve osiguranike na području Brodsko-posavske županije.

Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije predvodnik je integracije modernih tehnologija u sustav hitne medicine. Tako su u među prvima u državi u vozila županijskog zavoda ugrađeni GPS i TETRA sustav koji su direktno povezani s dispečerskim centrom, što jamči automatsko bilježenje podataka o kretanju vozila i tima,efikasniji rad i bolji sustav kontrole. Korištenjem posljednjih tehnoloških dostignuća smanjili smo utjecaj ljudskog faktora i mogućnost pogreške.

- Županijski Zavod za hitnu medicinu raspolaže s voznim parkom od 12 vozila, što nam na naših 6 timova omogućava osiguravanje kontinuiteta obavljanja naše djelatnosti. Osim vozila koje nam je danas predano na korištenje, u planu nam je nabava još jednog vozila tijekom 2017. godine, rekao je Branko Godić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije.

Novo vozilo će već sljedećeg tjedna biti u upotrebi, a intencija je svake sljedeće godine vozni park obnavljati s minimalno jednim novim vozilom kako bismo nastavili sa zanavljanjem voznog parka i održavanjem koraka s potrebama naših osiguranika.

- Vrijednost vozila je veća od 600.000 kuna i ovo je jedan hvale vrijedan projekt kojim podižemo razinu dostupnosti hitne medicinske pomoći. Ovom prilikom bih zahvalio ravnatelju Branku Godiću, kao i Upravnom vijeću na čelu s dr. Đurom Miškićem te Upravnom odjelom na čelu s gđom. Klarom Šćuka. U ovim teškim vremenima nije lako izdvojiti novce i odabrati prioritete, a ovo je sigurno prioritet, kako bi naši stanovnici imali što bolju hitnu medicinsku pomoć, rekao je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Izvor: 035portal

Zadnje obavjesti

Obavjesti

Obilježavanje Nacionalnog dana HMS u Zavodu

 Povodom

Detaljnije

Obavjesti

30.04. - Nacionalni dan HMS

 Svim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije i svim djelatnicima HMS želimo sretan nj

Detaljnije

Obavjesti

Zavodu isporučena zaštitna oprema!

 14.04.2020. godine Zavodu je isporučena zaštitna oprema iz zaliha Nacionalnog stožera RH. Ov

Detaljnije

Hitna stanja

Upoznavanje sa hitnim situacijama i vodič kako postupiti u njima

Poremećaj svijesti

Najčešća stanja koja uzrokuju gubitak svijesti („nesvijest“ ) ili poremećaj svijesti su :

Detaljnije

Povišeni krvni tlak (Hipertenzija)

 Hipertenzija je bolest pri kojoj je krvni tlak u arterijama povišen. Uslijed ovog povišenja, a ka

Detaljnije

Krvarenje

 Krvarenje znači izlijevanje krvi iz krvne žile oštećene ozljedom ili bolešću. Ima vi&

Detaljnije

Ugriz zmije

Red zmija pripada redu gmazova.U našim krajevima najčešće susrećemo poskoka i riđovku. Dio ljudi dr

Detaljnije

Panični poremećaj

Panični poremećaj obilježen je napadima jakog straha i prisutnosti tjelesnih simptoma. Neurotični panič

Detaljnije

Astma u djece

Kad ćete posumnjati da dijete ima astmu? Dijete može osjećati otežano disanje i zaduhu, š

Detaljnije