Županijski Zavod za hitnu medicinu nabavio novo vozilo!

 Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije opremljen je novim vozilom. Ovo je treće vozilo nabavljeno od 2015. godine. Radi se o prilagođenom vozilu vrijednom 400.000 kuna, a u potpuno opremanje prema najvišim zdravstvenim standardima uloženo je dodatnih 200.000 kuna. Vozilo je opremljeno nosilima, bocama za kisik, vakuumskim madracem za imobilizaciju, daskom za imobilizaciju, lopatastim nosilima, aspiratorom, respiratorom i defibrilatorom…). Vrlo bitno je naglasiti kako vozilo posjeduje 4x4 pogon, što je posebno važno za žitelje brdskih područja. Kupnjom ovoga vozila Zavod utječe na jedno od osnovnih načela moderne hitne službe, a to je: dostupnost zdravstvene usluge svima. Osim dostupnosti, korištenjem ovako opremljenih vozila izravno utječe i na podizanje razine kvalitete zdravstvene zaštite za sve osiguranike na području Brodsko-posavske županije.

Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije predvodnik je integracije modernih tehnologija u sustav hitne medicine. Tako su u među prvima u državi u vozila županijskog zavoda ugrađeni GPS i TETRA sustav koji su direktno povezani s dispečerskim centrom, što jamči automatsko bilježenje podataka o kretanju vozila i tima,efikasniji rad i bolji sustav kontrole. Korištenjem posljednjih tehnoloških dostignuća smanjili smo utjecaj ljudskog faktora i mogućnost pogreške.

- Županijski Zavod za hitnu medicinu raspolaže s voznim parkom od 12 vozila, što nam na naših 6 timova omogućava osiguravanje kontinuiteta obavljanja naše djelatnosti. Osim vozila koje nam je danas predano na korištenje, u planu nam je nabava još jednog vozila tijekom 2017. godine, rekao je Branko Godić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije.

Novo vozilo će već sljedećeg tjedna biti u upotrebi, a intencija je svake sljedeće godine vozni park obnavljati s minimalno jednim novim vozilom kako bismo nastavili sa zanavljanjem voznog parka i održavanjem koraka s potrebama naših osiguranika.

- Vrijednost vozila je veća od 600.000 kuna i ovo je jedan hvale vrijedan projekt kojim podižemo razinu dostupnosti hitne medicinske pomoći. Ovom prilikom bih zahvalio ravnatelju Branku Godiću, kao i Upravnom vijeću na čelu s dr. Đurom Miškićem te Upravnom odjelom na čelu s gđom. Klarom Šćuka. U ovim teškim vremenima nije lako izdvojiti novce i odabrati prioritete, a ovo je sigurno prioritet, kako bi naši stanovnici imali što bolju hitnu medicinsku pomoć, rekao je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Izvor: 035portal

Zadnje obavjesti

Obavjesti

Nacionalni dan HMS 2023

 Povodom

Detaljnije

Obavjesti

INOVATIVNI PROJEKTI ZA OSNAŽIVANJE HITNE MEDICINE

 

Detaljnije

Obavjesti

Obilježili smo 30.04. - nacionalni dan HMS

 30.04.2022.

Detaljnije

Hitna stanja

Upoznavanje sa hitnim situacijama i vodič kako postupiti u njima

Akutno trovanje alkoholom

Simptomi variraju ovisno o količini uzetog alkohola. Konzumacija alkohola u manjoj količini dovodi osobu u blago pr

Detaljnije

Bol u prsima

 Bol u prsima je često obilježje mnogih stanja koja mogu biti povezana sa srcem , ali se bol u prsištu

Detaljnije

Krvarenje

 Krvarenje znači izlijevanje krvi iz krvne žile oštećene ozljedom ili bolešću. Ima vi&

Detaljnije

Toplinski udar

Klasični toplinski udar nastaje zbog vrlo visokih vanjskih temperatura. Podložniji su mu kronični bolesnici, pret

Detaljnije

Astma u djece

Kad ćete posumnjati da dijete ima astmu? Dijete može osjećati otežano disanje i zaduhu, š

Detaljnije

Osoba bez svijesti

Besvjesno stanje je stanje u kojem unesrećeni ne reagira na vanjske podražaje, ali diše i srce mu radi.

Detaljnije