O njihovu znanju i brzini ovisi život

U tri dana, vrsni stručnjaci unaprijedili su znanja i vještine polaznika kroz niz realističnih interaktivnih scenarija..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA SLAVONSKI BROD – Pod nadzorom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, a u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, u Slavonskom Brodu se od 14. do 16. veljače 2013. održala edukacija osoblja izvanbolničke hitne medicinske službe.

Edukacija je namijenjena liječnicima te medicinskim sestrama i tehničarima, zaposlenicima županijskih zavoda za hitnu medicinu, a prošlo ju je 30 sudionika iz Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije. Edukacija se završila pismenom i praktičnom provjerom znanja polaznika, a za pripremu provedbe edukacije Hrvatski zavod za hitnu medicinu svim polaznicima je dostavio knjiguOLYMPUS DIGITAL CAMERA Smjernice za rad izvanbolničke hitne medicinske službe, priručnik Temeljni hitni medicinski postupci i DVD Hitni medicinski postupci u izvanbolničkim uvjetima.

Djelatnici izvanbolničke hitne medicinske službe svakodnevno na terenu spašavaju ljudske živote. Kako bi u tim situacijama mogli kvalitetno reagirati i rasuđivati te pružiti najstručniju pomoć u najkraćem roku potrebno im je stalno stručno usavršavanje. Upravo stoga je trening orijentiran na praktični rad kojim se najbolje i najbrže usvajaju nove vještine, nužno potrebne za kvalitetno suočavanje s izazovima ovog iznimno zahtjevnog i odgovornog posla. Kroz tri dana, vrsni stručnjaci unaprijedili su znanja i vještine polaznika kroz niz realističnih interaktivnih scenarija.

Preuzeli sa Sb plus

 

Print Friendly, PDF & Email